top of page
Kleine terriër
Chocolade en honden

De giftigheid hangt af van de soort en de ingenomen hoeveelheid chocolade, en van het gewicht van de hond.


Wat moet u doen als uw hond chocolade heeft gegeten?Neem onmiddellijk contact op met uw dierenarts in de onderstaande gevallen:Zwarte chocolade: indien de hond meer dan 1 gram per kilogram lichaamsgewicht heeft opgegeten (10 gram voor een hond van 10 kg, 20 gram voor een hond van 20 kg, ...)


Melkchocolade: indien de hond meer dan 10 gram per kilogram lichaamsgewicht heeft opgegeten (100 gram voor een hond van 10 kg, 200 gram voor een hond van 20 kg, ...)


Als het om kleinere hoeveelheden gaat dan hierboven aangegeven of als uw hond witte chocolade heeft gegeten, hoeft u niets te doen.Wat zijn de symptomen bij een vergiftiging met chocolade?

 

Twee tot vier uur na de inname beginnen de symptomen met braken, diarree, veelvuldig urineren, snelle ademhaling en hartslag en eventueel koorts. Enkele uren later kunnen er epileptische aanvallen en hartritmestoornissen optreden. Dit kan fataal aflopen.Waarom is chocolade gevaarlijk voor honden?

Honden zijn zeer gevoelig voor het in de chocolade aanwezige theobromine. Hoe donkerder de chocolade, hoe meer theobromine, hoe gevaarlijker. Witte chocolade, die zo goed als geen theobromine bevat, is niet gevaarlijk.

bottom of page